Alte știri

Vântul puternic a smuls acoperișul școlii din localitatea Hârtop, Cimișlia

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova pe 12 martie, cel puțin în două localități au fost înregistrate prejudicii, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul IGSU.

Conform informației colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, în localitatea Hârtop, raionul Cimișlia vântul a smuls de pe acoperișul gimnaziului din sat circa 820 metri pătrați de țiglă metalică. La fața locului activează Comisia pentru situații excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciului.

Tot condițiile meteo nefavorabile au creat prejudicii în localitatea Maximovca, raionul Anenii Noi unde acoperișul stației tehnico experimentale a Universității Agrare din Moldova a fost deteriorat, întrucât vântul a smuls 519 metri pătrați de țiglă metalică. Prejudiciul material urmează a fi estimat.

În ambele cazuri nu au fost raportate persoane traumatizate.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, rafalele de vânt au lăsat parțial fără curent electric 28 de localități din 9 raioane. Către orele 17:00 a zilei de 12 martie toți consumatorii au fost reconectați la energie.

În localitățile afectate activează Comisiile pentru situații excepționale raionale pentru estimarea pagubelor.

loading...

Comments are closed.