Vântul puternic face ravagii. Salvatorii au intervenit în mai multe situații de urgență

În contextul vântului puternic de astăzi, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență anunță că mai mulți salvatori au intervenit în gestionarea situațiilor de risc, transmite Telegraph.md

Astfel că, pompierii au fost solicitați pentru a înlătura copacii doborâți de vânt pe rute din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca.

De asemenea, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local din orașul Durlești, după ce un copac s-a prăbușit pe o stație de transport.

Angajații IGSU au participat la înlăturarea unei țevi de ventilare, căzută de pe clădirea unei întreprinderi din Anenii Noi.

În contextul avertizării de cod portocaliu de vânt, emisă de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate. Totodată, oamenii sunt atenționați să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar și să-și monitorizeze strict minorii. Mai mult, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere.

Citește și: VIDEO O parte din fațada clădirii ATRIUM a fost distrusă de vântul puternic

 

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share