Vasile Bolea condamnă expulzarea conducerii Sputnik Moldova: ”Ce mai rămâne din democrație și libertatea de exprimare?”

Vasile Bolea în studioul Sputnik Moldova

Vasile Bolea, deputat și lider al Partidului „Renaștere”, candidat la șefia capitalei, a emis o declarație astăzi, condamnând vehement expulzarea din Republica Moldova a șefului Agenției „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov, și impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul țării timp de 10 ani.

Bolea a subliniat îngrijorarea față de încercările autorităților de a reduce vocea instituțiilor media critice la adresa lor. El a adus în discuție riscul de subminare a democrației și a libertății de exprimare atunci când instituțiile care le apără sunt sistematic subminate.

„Întrebarea esențială este ce mai rămâne din democrație și libertatea de exprimare când vedem o astfel de subminare sistematică a acestor valori fundamentale. Acțiunile recente ale Maiei Sandu și ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) par să fie ghidate de influențe externe, ceea ce ridică întrebări asupra independenței deciziilor lor”, a scris Bolea.

Liderul Partidului „Renaștere” a subliniat, de asemenea, că deciziile precum expulzarea diplomaților și a jurnaliștilor ruși, luate pe criterii de cetățenie, sunt considerate iresponsabile și neproductive pentru relațiile bilaterale dintre Moldova și alte țări. Aceste măsuri au stârnit critici din partea comunității internaționale și au ridicat îngrijorări cu privire la impactul lor asupra dialogului și cooperării internaționale.

Amintim că în dimineața zilei de 13 septembrie 2023, șeful agenției de presă „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov, a fost expulzat din Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share