Vasile Bolea, după ședința cu scânteie de astăzi: “CEC a ajuns să fie o instituție total capturată de PAS”

 

Vasile Bolea, lider al Partidului “Renaștere”, astăzi a participat la ședința Comisiei Electorale Centrale, unde pe ordinea de zi s-a aflat și subiectul privind distribuirea unor ziare electorale de către reprezentanții guvernării, acțiune considerată de opoziție drept campanie electorală în afara cadrului legal și cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

“Astăzi la ședința CEC am cerut membrilor comisiei să atenționeze reprezentantul PAS despre faptul că noi participăm la examinarea unui subiect și nu la un discurs politic pe care încerca acesta să-l promoveze chiar în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale. Aceștia din păcate nu au binevoit să atenționeze reprezentantul PASului, în schimb i-a făcut câteva observații reprezentantului MAN, care de asemenea este autor al sesizării care se examinează.

Din punctul meu de vedere, ziarele distribuite cu atâta fast de către cei din PAS, sunt un îndemn de a participa la un eveniment care oficial încă nu a fost anunțat.

Distribuirea acestor ziare se face nu pentru a comunica cu cetățenii, dar se face o campanie ascunsă și se camuflează pe fiecare pagină un îndemn de a participa la un eveniment care din punct de vedere juridic nu a trecut toate procedurile legislative și de a vota pozitiv la acest referendum.

Fără a intra în limitele legale, PAS încearcă să ne arate cum este Moldova ”Europeană”, exact ca și anul trecut, înainte de alegerile locale când distribuiau ziare pentru a arăta oamenilor cum trebuie să arate un Chișinău ”European”. Prin acel sinonim, care este cuvântul PENTRU se sugerează ca lumea să voteze DA la referendum, dar se pare că celor de la CEC nu le pasă.

CEC a ajuns să fie o instituție totalmente capturată de PAS”, a declarat Bolea.

“Pavel Postică s-a început a îngloda în momentul când a început să-mi adreseze întrebări mie. A vrut să o facă pe deșteptul, dar de facto, a arătat unei țări întregi că este scula Maiei Sandu și a celor din PAS, iar CEC a devenit o jucărie în mâna celor de la guvernare.

Recunosc, sunt mândru că domnul Postică a recunoscut prin comportamentul său și prin întrebările provocatoare că este avocatul diavolului, adică a celor din PAS.

Odată cu plecarea actualei guvernări, va pleca și Postică, dar și ceilalți membri CEC. Sper că măcar să îi ofere un loc de muncă cei din PAS, că doar nu degeaba acesta își rupe cămașa de pe el pentru incompetenți”, a relatat Vasile Bolea despre un episod din timpul ședinței.

Total
0
Shares
Total
0
Share