Alte știri

Vasile Bolea: Gavrilița nu a prezentat tot pachetul de acte pentru examinarea candidaturilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Natalia Gavrilița nu a prezentat tot pachetul de acte pentru examinarea candidaților înaintați de PAS pentru formarea noului Cabinet de miniștri. Anunțul public a fost făcut de către Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, informează Telegraph.md

Potrivit oficialului, candidații la funcția de miniștri nu au prezentat actele de identificare, dovada deținerii domiciliului în Republica Moldova și alte documente importante examinării în comisii și plen.

Natalia Gavrilița are termen până mâine seară să prezinte documentele lipsă.

”Anunț public. Ieri spre seară la Parlament au fost înregistrate documentele ce vizează învestirea noului Guvern și anume: 1) planul de activitate a Guvernului; 2) CV-urile candidaților la funcția de membru a Guvernului.

Art.16 din legea cu privire la Guvern stabilește : 1) Poate fi membru al Guvernului persoana care întrunește cumulativ următoarele cerințe: a) deține cetățenia Republicii Moldova; b) are domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova; c) în privința sa nu este instituită o măsură de ocrotire judiciară; d) cunoaște limba română; e) are studii superioare; f) are o reputație ireproșabilă.

Luând în considerare faptul că în adresa Comisiei juridice, numiri și imunități a parvenit setul de documente incomplet, solicit candidaților la funcția de membru al Guvernului să prezinte suplimentar pînă la data de 10 februarie 2021, ora 17.00 următoarele acte: a) copia buletinului de identitate; b) cazierul judiciar; c) certificatul de integritate ; d) copia diplomelor de studii superioare, masterat, etc.;

Despre locul, data și ora înfățișării candidaților la funcția de membru al Guvernului în fața comisiei veți fi anunțați suplimentar”, a transmis Bolea.

loading...

Comments are closed.