Vasile Botnaru, despre așa-zisul „furt al miliardului”: „Nu se știe cine a furat „miliardarul”. Pe moment, acest fapt este doar un folclor”

Vasile Butnaru, EuropaLibera, Butnaru despre furtul miliardului, raportul Kroll, Ilan Șor, Shor, Kroll 2, cine a furat miliardul

Jurnalistul de la Europa Liberă, Vasile Botnaru, crede că toate speculațiile și declarațiile legate de retragerea fondurilor din sistemul bancar moldovenesc și falimentul a trei bănci, cunoscut sub denumirea de „furtul miliardului”, nu sunt decât „folclor”, transmite Ziarul Național.

Potrivit lui Botnaru, care a intervenit în cadrul emisiunii „În Profunzime” de ieri, până în prezent nici măcar nu se știe cine a furat miliardul, iar acuzațiile la adresa lui Ilan Șor sunt premature.

„Astăzi nu există un răspuns clar la întrebarea cine a furat miliardul. Da, există o anumită sumă – un miliard în ghilimele, care este pusă pe umerii lui Ilan Șor, dar nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă. Nu putem încă să clarificăm acest subiect fără echivoc. Deocamdată, acesta este un folclor”, a menționat jurnalistul.

La rândul său, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a declarat în repetate rânduri că nu este vinovat de acest furt. Acesta a menționat că dânsul ar fi avut de suferit cel mai mult, mai ales că și-a pierdut afacerea în acest domeniu și i-a fost șifonată reputația.

„Dacă aș fi vinovat, aș veni la procuratură singur pentru a depune mărturie, aș rămâne în Moldova, fiind persecutat de către organele de drept și mass-media? Oare nu este mai ușor ca în cazul vinovăției mele să plec și să mă ascund?”, întreba public Ilan Șor.

Amintim că anterior, avocatul regal din Londra, James Ramsden, care a analizat rapoartele companiei KROLL, a declarat că acuzațiile acestei companii împotriva lui Ilan Șor sunt nefondate. În special, avocatul a declarat că rapoartele au fost întocmite fără probe și reprezintă o încercare de a denigra în mod deliberat imaginea unui politician și a unui om de afaceri.

Total
0
Shares
Total
0
Share