Veniturile și cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat ar urma să se micșoreze cu 55 milioane de lei

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023. Potrivit documentului, veniturile și cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat se precizează de la 38,735 miliarde de lei până la 38,68 miliarde de lei sau prin micșorare cu 55 milioane de lei.

Sunt planificate majorări la capitolele „Protecția șomerilor” și „Protecția socială în cazuri excepționale”, fiind prevăzută alocarea a 2 milioane de lei din bugetul de stat pentru acordarea indemnizației pentru șomaj tehnic. Totodată, proiectul prevede micșorări la capitolele susținerii financiare a familiilor defavorizate prin acordarea ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului, fiind modificată sursa de finanțare a acestor cheltuieli.

De menționat că modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat are drept scop  aducerea indicatorilor de venituri și cheltuieli în corespundere cu cei  incluși în proiectul legii pentru modificarea Legii bugetului de stat pe anul 2023.

Atât proiectul de modificare a Legii bugetului de stat, cât și cel de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 vor fi supuse dezbaterilor în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share