Alte știri

Verificare istoric auto gratis. Cum poți afla online problemele unei mașini

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Republica Moldova ca și în România, se cumpără mai des mașini la mâna a doua decât se cumără cele noi, așa că o verificare istoric auto este extrem de utilă pentru mulți.

Atunci când vrei să-ți cumperi o mașină second-hand, nu știi niciodată ce probleme ascunse poate avea vehiculul. Evident, proprietarii vor să vândă cât mai repede mașina, așa că nu-ți dau toate detaliile legate de istoricul său.

Totuși dacă intenționezi să cumperi o mașină  la mâna a doua din România, în ajutorul tău vin câteva servicii gratuite online. Pe site-ul oficial, www.rarom.ro, poți verifica istoricul mașinii pe care vrei s-o achiziționezi în doar câteva minute.

Pentru o verificare istoric auto, nu ai nevoie decât de numărul VIN (Vehicle Identification Number) al mașinii tale. Este o combinaţie de caractere unică atribuită autovehicului de către producător în vederea identificării acestuia. Îl poți găsi pe eticheta de indentificare aflată de obicei în partea stângă a bordului. Este tipărit și pe certificatul de înmatriculare al mașinii, la litera E.

Printre datele la care ai acces dacă verifici mașina pe site-ul RAR se numără:  țara de origine a mașinii, anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. De asemenea, poți să afli istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii.

Această verificare este extrem de importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e cea mai utilă modalitate prin care poți afla dacă vehiculul este furat sau nu.

De asemenea, după o verificare istoric auto, vei știi exact câți proprietari a avut mașina, dar și numărul de kilometri pe care i-a parcurs, în caz că proprietarii au umblat la aceștia. Vei știi și dacă vehiculul a fost implicat în accidente și de ce reparații a avut nevoie de-a lungul timpului.

 

loading...

Comments are closed.