Actual

Verificări la Centrele de vaccinare, anunță Nemerenco

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Sănătății a instituit o comisie de anchetă, care va verifica corectitudinea administrării vaccinurilor în instituțiile medico-sanitare și Centrele de vaccinare, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Decizia a fost anunțată la o zi după ce Curtea de Conturi a publicat rezultatele unui audit, care constată că populației i-au fost administrate circa șapte mii de doze de vaccin cu termen de valabilitate expirat. Până pe 15 noiembrie au fost trecute la pierderi în urma expirării termenului peste 11 mii de doze de vaccin, în valoare de 1,6 milioane de lei. Iar peste 70 de mii de înregistrări în registre creează suspiciuni de veridicitate a certificatelor de vaccinare emise.

Subiectul a fost abordat în Parlament de către deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Inga Sibova. Ea i-a cerut ministrei sănătății să vină în plen pentru a explica situația.

Ala Nemerenco crede că este vorba de o interpretare eronată a datelor. Nicio doză de vaccin nu a fost și nu poate fi administrată cu termen expirat. Sistemul de evidență informațional nu era suficient de dezvoltat că să evite erorile tehnice de înregistrare, a scris ministra pe Facebook.

loading...

Comments are closed.