Veronica Dragalin spune că procuratura l-a găsit pe Veaceslav Platon, dar încă nu va transmite cererea de extrădare

Procuratura Anticorupție a reușit localizarea lui Veaceslav Platon în Marea Britanie, dar ezită deocamdată să transmită o cerere de extrădare. Despre aceasta a menționat șefa PA, Veronica Dragalin, scrie TV8

Potrivit acesteia, Procuratura așteaptă momentul oportun pentru a trimite cererea, astfel încât instituția să reușească să acumuleze mai multe dovezi și argumente.

„La faza de urmărire penală noi avem posibilitatea de a înainta cererea de extrădare și dacă reușim să facem acest lucru, ne permite legea să înaintăm dosarul în lipsa învinuitului și noi implementat aceste măsuri pentru a-i putea înainta învinuirea în trei cazuri separate și să putem finaliza urmărirea penală și să transmitem dosarul în judecată. Adițional noi avem deja trei cauze penale pe rol în judecată în privința lui Platon. Deocamdată nu am trimis o cerere de extrădare în privința lui. Am avut anumite impedimente la Interpol în privința. Așteptăm momentul oportun pentru trimiterea cererii ca aceasta să fie cu succes”, a declarat Dragalin în cadrul unei conferințe de presă.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului trecut. Asta, după ce a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară și în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia definitivă a fost pronunțată pe 14 iunie curent.

Recent, Platon a fost citat de către procurorii anticorupție, în vederea înaintării acuzării într-un alt dosar penal în care figurează acesta. Veaceslav Platon este învinuit că în perioada anilor 2011 – 2015 ar fi intrat în posesia a 43,11 % din acțiunile băncii comerciale „Moldova – Agroindbank”, prin atac raider. Platon urma să se prezinte la audieri pe 2 noiembrie, însă, s-a eschivat, iar magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au eliberat pe numele său mandat de arestare în contumacie.

Total
0
Shares
Total
0
Share