Veronica Mihailov-Moraru a cerut demisia noului membru al CSM, Iulian Muntean

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a cerut demisia noului membru al CSM, Iulian Muntean, din cauza faptului că acesta nu a informat Comisia Pre-Vetting despre faptul că este cercetat penal, informează telegraph.md

Muntean a fost evaluat și promovat în funcție în data de 14 august. CNA a informat Comisia Pre-Vetting cu privire la starea sa de învinuit într-un dosar penal abia în data de 19 septembrie. CNA a motivat că aceste date nu au fost posibil de identificat din motivul lipsei punerii la evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

„Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare”, a menționat ministrul Justiției.

„Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale. Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”, a mai specificat Veronica Mihailov-Moraru.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share