Social

Veste bună: 36 de Ambulanțe Mercedes vor ajunge în curând în Republica Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

36 de ambulanțe moderne vor ajunge în țară până la sfârșitul lunii noiembrie. Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) Tatiana Bicec a precizat că este vorba despre ambulanțe Mercedes, care sunt în proces de echipare cu cel mai modern utilaj medical, transmite allmoldova.com. 

”Sunt ambulanțe de tip B, care corespund celor mai noi standarde europene în domeniu și sunt destinate acordării asistenței medicale pacienților cu urgențe medico-chirurgicale. Lista echipamente din dotare include defibrilatoare, electrocardiografe cu sisteme de transmitere a cardiogramei pacientului la centrul medical, la distanță, sisteme de încălzire a soluțiilor, pompe pentru aplicarea perfuziilor sub presiune, sisteme fixe și mobile pentru oxigenoterapie și multe altele”, a spus vicedirectorul CNAMUP.
 
Tatiana Bicec a precizat că ambulanțele vor fi destinate pentru Chișinău, pentru că autospecialele de aici sunt vechi, cele mai noi fiind cumpărate în 2003-2004. Achizițiile sunt acoperite integral din bugetul de stat. Ca urmare, numărul total al ambulanțelor noi cumpărate în acest an în Moldova va ajunge la 109 autospeciale.
 
Oficialul a mai spus că, în prezent, sunt în desfășurare procedurile de achiziție a 180 de ambulanțe din contul creditului oferit de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
loading...

Comments are closed.