Veste bună pentru Angajații MAI: Vor beneficia de 201 apartamente de serviciu la cheie!

Veste bună pentru Angajații MAI, Vor beneficia de 201 apartamente de serviciu la cheie,  alexandru jizdan, guvernul filip, pdm pentru moldova, plahotniuc 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a semnat astăzi un Contract de Parteneriat Public Privat cu o Companie de construcții, pentru „Crearea fondului locativ de serviciu al Ministerului Afacerilor Interne”.

Acest contract va permite angajaților Ministerului Afacerilor Interne din diferite subdiviziuni să beneficieze de apartamente de serviciu oferite pentru perioada de activitate. Conform acestui contract, 86 de apartamente sunt cu 1 odaie, iar 115 apartamente sunt cu 2 odăi.

Menționăm că la începutul acestui an, 7 angajați ai IGSU au primit primele apartamente de serviciu, iar în următorii 3 ani vor fi construite peste 300 de spații locative.

Potrivit prevederilor art. 63 din Legea nr. 320 din 27 decembrie 2012 cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, Poliţia îşi creează fondul locativ de serviciu în modul stabilit de Guvern. Dacă poliţistul nu deţine în proprietate privată locuinţă în localitatea unde activează, acesta are dreptul la spaţiu locativ de serviciu pentru perioada de activitate, care se repartizează în limita fondului locativ disponibil și în modul stabilit de ministrul Afacerilor Interne.

Amintim că și 335 de familii ale militarilor prin contract vor primi cheile de la apartamentele de serviciu până la sfârșitul acestui an. Premierul Pavel Filip a vizitat blocul locativ, aflat pe ultima sută de metri în construcție și s-a interesat de calitatea lucrărilor efectuate.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share