Alte știri

Veste bună pentu călători: Peste 30 de gări auto din R. Moldova vor fi modernizate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 30 de autogări din Republica Moldova vor fi complet modernizate în următorii trei ani. Acest lucru este datorită unui parteneriat public-privat încheiat recent de Agenția Proprietăți Publice, scrie tvn.

Astfel, vor fi reabilitate atât clădirile administrative, platformele și parcările aferente autogărilor, cât și infrastructura adiacentă, care include grupurile sanitare, sistemele de canalizare și aprovizionare cu apă, rețele de iluminare. De asemenea, vor fi construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și modernizate sistemele de informare și management.
 
Proiectul de modernizare a autogărilor din țară va acumula câte 5 milioane de lei anual, timp de 25 de ani. Suma va crește cu cinci la sută în fiecare an. Acestea din urmă sunt posibile din motiv că drepturile de operare a serviciilor prestate de întreprinderea de stat „Gările și Stațiile Auto” au fost transmise către un investitor privat pentru 25 de ani, care și va asigura suportul financiar.
 
În Republica Moldova funcționează 32 de gări auto. Modernizarea acestora nu va determina majorarea tarifelor pentru călătorie în următorii ani.
loading...

Comments are closed.