Economic

Veste bună: Un investitor din România vine în Moldova pentru a crea sute de locuri de muncă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță că un mare investitor din România intenționează să vină în R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Directorul executiv al Congresului, Viorel Furdui, a avut luni o întrevedere cu președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR), Dan Nuțiu. Discuțiile s-au axat pe modalitățile de dezvoltare a localităților prin intermediul investițiilor românești, dar și a celor europene.

Totodată, Dan Nuțiu l-a informat pe Viorel Furdui despre intenția unei companii de confecții și tricotaje din România de a cumpăra, construi sau închiria o hală care să asigure între 500 și 700 de locuri de muncă în unul dintre orașele Republicii Moldova. De asemenea, președintele executiv al AIR a precizat care sunt orașele ce ar întruni condițiile stabilite de investitor, dar nu a exclus din calcul nici alte localități urbane.

Potrivit directorului executiv al CALM, este important că acest investitor a luat decizia să vină în Republica Moldova și să creeze noi locuri de muncă. „Există toată deschiderea din partea APL-urilor noastre pentru investitori, deoarece toți sunt conștienți de faptul că doar cu ajutorul investițiilor din țară și de peste hotare putem contribui la dezvoltarea localităților noastre”, a afirmat Viorel Furdui.

Menționăm că mold-street.com anunța despre o creștere spectaculoasă a investițiilor companiilor din România în R. Moldova, valoarea capitalului investit de firmele românești majorându-se cu peste 25%.

loading...

Comments are closed.