Politic

Vestea zilei: Vlad Plahotniuc chemat la audieri de procurorii PCCOCS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vlad Plahotniuc a fost audiat de procurorii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale (PCCOCS). Informația a fost confirmată de către șeful PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, relatează deschide.md.

Nicolae Chitoroagă a explicat că termenii promiși nu au fost respectați din cauza comisiilor rogatorii din Ucraina :Suntem la etapa în care învinuiții fac cunoștință cu materialele cauzei. Cred că într-o săptămână, două dosarul va ajunge pe masa judecătorilor, a declarat sursa citată.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc având rolul de țintă a tentativei de omor, a avut tangență cu urmărirea penală, șeful PCCOC a răspuns afirmativ. «Dânsul a fost audiat recent în calitate de martor de către unul din procurorii care lucrează la acest dosar. Nu ne-a oferit alte informații decât cele pe care noi le-am colectat pe parcursul urmării penale. Ne-a spus că a aflat despre intenția persoanelor reținute în ajunul flagrantului, adică atunci când a fost anunțat de către organele de drept despre acțiunile pe care le pregăteau infractorii. În cadrul audierilor dânsul a declarat organului de urmărire penală că nu i-a fost cauzat niciun prejudiciu, respectiv a refuzat statutul de parte vătămată”, a declarat Nicolae Chitoroagă.

Cât despre conexiunile lui Veaceslav Platon cu această tentativă de omor, șeful PCCOCS ne-a spus că au fost descifrate mesaje din care s-ar putea desprinde o posibilă implicare, dar formularea prea ambiguă a acestor sms-uri nu le-a permis – deocamdată – acuzatorilor de stat să-i înainateze un statut procesual în această anchetă. Prin urmare, spune Nicolae Chitoroagă, din dosarul care va fi expediat în scurt timp în judecată, va fi disjunsă o altă cauză penală în cadrul căreia vor continua cercetările pe marginea acțiunilor lui Platon.

Totodată, va fi disjunsă și o cauză penală pe numele celor trei persoane reținute în Ucraina, iar materialele vor fi trimise în adresa Procuraturii Generale de la Kiev pentru preluarea, finalizarea urmăririi penale și trimiterea cauzei pe masa judecătorilor ucraineni.

 

loading...

Write A Comment