Social

Vești bune pentru șoferi! Tarifele la carburanți vor fi reduse cu aproape un leu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 21 februarie -06 martie.

Astfel, începând de mâine, 21 februarie, un litru de litru de benzină va costa cu 95 de bani mai puțin, iar unul de motorină – cu 90 de bani.

  • Pentru benzină – 17,67 lei/litru;
  • Pentru motorină – 15,58 lei/litru.

De menționat că începând cu iunie 2016, ANRE stabilește prețurile plafon pentru formarea şi aplicarea prețurilor la produsele petroliere.

Realitatea scrie că conform Metodologiei sus–menționate, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei, și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

Consumatorii care observă prețuri mai mari pe piaţă sunt îndemnați să anunțe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email anre@anre.md.

loading...

Comments are closed.