Alte știri

Vești bune pentru veterani! Legea care prevede asigurarea medicală gratuită pentru toți veteranii de război, va fi votată de Parlament, în lectură finală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducerea țării își onorează angajamentele asumate în fața veteranilor de război. Președintele Igor Dodon a anunțat că, săptămâna aceasta, Parlamentul urmează să voteze, în lectură finală, legea care prevede asigurarea medicală gratuită pentru toți veteranii și majorarea alocației pentru văduvele veteranilor de război.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Aceasta a fost o decizie luată în comun de către Guvern cu veteranii care au venit cu aceste doleanțe. Sperăm foarte mult că acest proiect de lege să fie votat unanim săptămâna aceasta”, a spus Igor Dodon.

Potrivit documentului, statul va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală obligatorie. Totodată, urmează a fi majorat cuantumul alocației sociale de stat, de la 250 de lei la 500 de lei, soților/soțiilor veteranilor de război, dar și ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Noua lege va intra în vigoare la 1 iulie 2020.

Citește și: Procuratura Generală publică primul bilanț al evaluării dosarelor politice. Sunt revizuite dosarele inlusiv ale Ludmilei Kozlowska, David Davitean și Ana Ursachi

loading...

Comments are closed.