Politic

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial ar putea primi alocații mai mari de la stat, la inițiativa fracțiunii Partidului „ȘOR”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veteranii și alți participanți ai celui de-al Doilea Război Mondial ar putea primi alocații mai mari cu 350 de lei.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului a avizat, astăzi, pozitiv proiectul elaborat de deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” privind majorarea alocațiilor de stat de la 950 la 1250 de lei.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, care este autoarea proiectului de lege, a declarat, la ședința Parlamentului din 10 martie, următoarele:

În toamna anului trecut, când am elaborat inițiativa legislativă privind majorarea alocațiilor pentru veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, numărul acestora era de aproximativ 190. Din păcate, numărul acestora scade. În prezent, sunt 176 de veterani în toată în toată țara. Acești veterani trebuie să beneficieze de alocații majorate la fel cum se întâmplă și în cazul celorlalte categorii de beneficiari de ajutor din partea statului. De aceea, insist asupra faptului că cei care ne-au asigurat pacea trebuie să beneficieze de o majorare a alocațiilor din partea statului”, a menționat Reghina Apostolova.

Tot în 10 martie, deputații Partidului „ȘOR” au susținut un alt proiect de lege, prin care a fost instituită o alocație unică, în valoare de 2500 de lei, pentru 2060 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor acestora. Asta în contextul comemorării a 30 de ani de la conflictul militar de la Nistru, din 1992. Este de menționat faptul că Partidul „ȘOR” a inițiat și susținut în permanență proiecte sociale privind susținerea populației.

loading...

Comments are closed.