Oficial

Veteranii de război vor primi alocații lunare mai mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul a votat, în ședința plenară de astăzi, în lectura finală, modificări la legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, scrie Sputnik. Proiectul prevede majorarea etapizată a alocațiilor lunare de stat ale participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state.

Alocațiile respective vor fi majorate de la 100 la 300 de lei lunar începând cu anul 2020 și până la 500 de lei lunar – începând cu anul 2021. Deputații admit că, pe viitor, alocația respectivă ar putea fi indexată anual.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, peste 35 500 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoane participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor țări, se vor bucura de protecția socială suplimentară din partea statului.

Inițiativa legislativă de majorare a alocațiilor aparține unui grup de deputați ai fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova. Alocațiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012.

loading...

Comments are closed.