Alte știri

„Viagra” pentru femei, a fost scoasă la vânzare. Cum acționează medicamentul și cui îi este indicat?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția federală pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite a aprobat punere pe piață a unui nou tip de medicament menit să îmbunătățească libidoul femeilor, relatează Washington Post.

Medicamentul Vyleesi, cunoscut și sub numele de bremelanotide, a intrat pe piață de vineri și poate fi autoadministrat prin injecții realizate cu ajutorul unui dispozitiv asemănător unui stilou. Acesta este recomandat femeilor aflate la premenopauză care se confruntă cu scădere considerabilă a libidolui, notează Libertatea.ro

„Există femei care, din motive necunoscute, au dorință sexuală diminuată care pot beneficia de un tratament farmacologic eficient”, a declarat Hylton Joffe, un director al unui centru pentru cercetarea și evaluarea medicamentelor din cadrul agenției federale americane FDA, conform sursei citate. Producătorul precizează că medicamentul trebuie administrat cu 45 de minunte înainte de actul sexual.

Acesta conține un hormon sintetic care activează principalii receptori ai creierului implicați în reacțiile sexuale, care reduc inhibiția și măresc stare de excitare. Potrivit sursei citate, medicamentul este conceput pentru a trata tulburarea numită dorință sexuală hipoactivă (HSDD) pe care comunitatea medicală o cataloghează ca fiind o problemă gravă. Reprezentanții FDA au recunoscut că nu este clar cum acționează medicamentul Vyleesi asupra creierului pentru a stimula apetitul sexual.

Din acest motiv, criticii susțin că trebuiau obținute mai multe informații despre produs înainte de a se aproba punerea sa în vânzare. Specialiștii americani le recomandă femeilor să nu folosească mai mult de o doză pe zi și nu mai mult de opt doze în decurs de o lună. Potrivit specialiștilor, scăderea libidoului este cauzată de numeroși factori psihologici sau factori externi, inclusiv de stres.

Studiile arată că una din 10 femei ar putea suferi din cauza dorinței sexuale scăzute. De cealaltă parte, criticii au semnalat faptul că aproape toți medicii din comisia care a definit tulburarea HSDD ofereau consultanță pentru Sprout Pharmaceuticals, producătorul de medicamente care a lansat în 2015 primul medicament pentru îmbunătățirea libidoului femeilor.

loading...

Comments are closed.