Politic

Vicepremierul Leancă: Palma pe care PLDM și PL au dat-o astăzi Integrării Europene va fi taxată dur de cetățeni!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Palma pe care PLDM și PL au dat-o astăzi Integrării Europene va fi taxată dur de cetățeni. Din cauza orgoliilor și frustrărilor unor lideri mici, am pierdut o șansă uriașă de a ne asigura de ireversibilitatea parcursului nostru european. Declarația a fost făcută astăzi de vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă.

„Au venit cu atâtea „argumente” pentru a se scuza, încât au uitat că doar drumul nostru european, ce merită a fi consfințit în Constituție, poate să ne ducă spre realizarea acelor idealuri și valori în care credem împreună”, a declarat Iurie Leancă.

„PPEM a devenit astăzi mai angajat ca oricând să apere și să promoveze în continuare europenitatea Republicii Moldova. Nici un socialist, comunist, liberal sau liberal-democrat nu mai trebuie să aibă șansa să se opună integrării europene”, a mai spus Leanca.

partide parlament moldova 2018, candu, leanca, lupu,Astăzi a fost supus votului proiectul de lege privind introducerea integrării europene în Constituția Moldovei. Doar 54 de deputați din PDM și PPEM au votat Pro, iar 13 deputați din PL și PLDM au părăsit ședința Parlamentului în semn de boicot. În consecință legea NU a fost adoptată, deoarece erau nevoie de 67 de voturi. Deputații din PSRM și PCRM s-au declarat împotriva acestei legi.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a criticat dur partidele PL-PLDM și a declarat că PDM intenționează să organizeaze un referendum – poporul să decidă dacă integrarea europeană merită introdusă în Legea Supremă a Republicii Moldova. Acest potențial plebiscit ar urma să aibă loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 2019.

loading...

Comments are closed.