Actualitate

Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, va continua parteneriatul cu UN Women pe subiectul femeilor, păcii și securității

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, și cu Reprezentantul a.i. UN Women în Republica Moldova,  Peterson Magoola, au avut o întrevedere în care au discutat despre femei, pace și securitate, relatează Telegraph.md

Cristina Lesnic a felicitat echipa UN Women în Republica Moldova cu împlinirea celor 20 ani de la adoptarea Rezoluției ONU 1325, la care Republica Moldova este parte.

În cadrul parteneriatului dintre Biroul politici de reintegrare și echipa UN Women s-a convenit asupra continuării colaborării din perspectiva implementări Planului de Acțiuni sectorial și conducerea acestui proces la nivelul Viceprim-ministrului pentru reintegrare, Cristina Lesnic.

„Expertiza, network-ul și asistența UN Women în Republica Moldova reprezintă un exemplu de cooperare pe care-l apreciem și conștientizăm unitatea prin solidaritate și diversitate”, a menționat Vicepremierul, Cristina Lesnic.

Reprezentantul a.i. UN Women, Peterson Magoola a reiterat disponibilitatea și rolul pe care-l joacă femeile în sectorul de securitate și apărare, importanța proiectelor de asistență puse în aplicare pentru Republica Moldova prin prisma egalității de gen, precum și solidaritatea în contextul depășirii crizei pandemice Covid-19.

Oficialii au convenit să asigure comunicarea la diferite nivele între experți și să acorde sprijin din prisma perspectivei de gen și noii realități existente.

Oficialul UN Women a apreciat rolul de leadership în procesul implementării Rezoluției ONU 1325 și angajamentul de a fi pro-activi.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // Republica Moldova are șapte noi ambasadori

loading...

Comments are closed.