Alte știri

Vicepremierul Pușcuța: Salariile și pensiile vor fi achitate integral și la timp

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei emisiuni, viceprim-ministrul Pușcuța a informat despre evoluția economiei naționale sub presiunea efectelor produse de măsurile întreprinse de autoritățile naționale, și a țărilor din regiune, pentru gestionarea situației epidemiologice. Guvernul va achita integral și la timp salariile, pensiile și restul prestațiilor sociale.  

Serghei Pușcuța a anunțat despre faptul că Executivul examinează posibilitatea de a scurta termenul de achitare a prestațiilor sociale și de oferi sporuri salariale persoanelor implicate direct în combaterea epidemiei COVID-19.

Vicepremierul a comunicat că specialiștii Ministerului Finanțelor lucrează la elaborarea proiectului de lege pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020, care va reflecta evoluția reală a economiei în contextul pandemiei COVID-19 și costul acțiunilor de combatere: „Obiectivele noastre sunt susținerea persoanelor care necesită tratament cât și a persoanelor care au suferit de efectele restricțiilor impuse asupra activităților economice. Vom susține mediul de afaceri. Vom impune un regim de austeritate în finanțarea cheltuielilor bugetare pentru întreținerea autorităților publice”.

Viceprim-ministrul Pușcuța a vorbit despre măsurile urgente pentru susținerea mediului de afaceri, aprobate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020 și a menționat că săptămâna viitoare, Guvernul va veni cu un alt pachet de măsuri care prevede mai multe acțiuni cu impact financiar, care vor susține mediul de afaceri în parcurgerea perioadei de criză.

”Susținem eforturile agenților economici care continuă să-și întrețină angajații cu toate că volumul de servicii pe care le prestează a fost diminuat semnificativ. Vom face tot posibilul pentru a realiza investițiile în infrastructură bugetate. Vom susține paralel sfera socială și sectorul real al economiei”, a menționat Pușcuța.

Fondul de intervenție al Guvernului va fi majorat cu circa 150 milioane de lei.

Citește și: Susținere mediului de afaceri în timpul stării de urgență. Până la 1 iunie, se instituie moratoriu asupra controlului activității agenților economici

loading...

Comments are closed.