Politică

(Video) Unioniștii l-a întâmpinat cu proteste pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, la Aeroportul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activiștii civici de la asociația „Unirea-ODIP”, dar și câțiva veterani ai războiului de pe Nistru, l-au așteptat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak cu proteste la Aeroportul din Chișinău. Ulterior, ei au anunțat că vor merge și la Președinție să continuie protestul.

„Unioniștii nu admit ingerința Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova, întrucât anul 1992 a demonstrat că interesul Kremlinului este de ne domina. Cerem retragerea armatei ruse din regiunea transnistreană, dar și anularea planului de federalizare”, au spus protestatarii. Precizăm că organizația Unirea-ODIP este condusă de tânărul activist Vlad Bilețchi.

Kozak a ajuns în țara noastră astăzi în jurul orei 14:00. El are programată o întrevedere cu șeful statului, Igor Dodon. La moment nu se cunoaște despre ce vor discuta. 

Amintim că alianța PSRM-ACUM s-a făcut cu implicarea directă a vicepremierului rus în negocierile dintre Dodon, Năstase și Maia Sandu. Ulterior, președintele rus Vladimir Putin personal a salutat învestirea Guvernului Sandu în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.