Politică

Vicepremierul rus Dmitri Kozak revine Chișinău! Urmează o nouă întâlnire cu Maia Sandu?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dmitri Kozak revine săptămâna viitoare la Chșinău. Vicepremierul rus va fi însoțit, în vizita sa oficială, de ministrul Agriculturii din Rusia, Dmitri Patrușev. Informația a fost confirmată de către vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Vasile Șova, scrie Deschide.md. 

„Acestă vizită (a lui Kozak) este planificată. Din delegație va mai face parte ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patruşev, care este și preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Vizita e planificată pentru săptămâna următoare, acum se discută agenda și etapele de desfașurare”, a declarat Șova.
 
Înafară de funcția de ministru al Agriculturii, Dmitri Patrușev este și membru al Consiliului de directori al „Gazprom”. El este fiul lui Nikolai Patrușev, fostul șef al FSB (serviciul rus de securitate) și secretarul actual al Consiliului de Securitate al FR.
Igor Dodon, care se află acum într-o vizită de lucru la Minsk (Belarus), a anunțat anterior că va avea o întrevedere atât cu Kozak, cât și cu premierul rus Dmitri Medvedev.
 
Amintim că Dmitri Kozak a efectuat o vizită de lucru la începutul lunii iunie, în ultima săptămână când mai putea fi formată o majoritate parlamentară la Chișinău. Reprezentanții PSRM au recunoscut ulterior că anume datorită lui Kozak s-a reușit deblocarea procesului de negocieri cu ACUM, deblocare care s-a soldat în cele din urmă cu semnarea, la 8 iunie, a unei alianțe între partidele lui Dodon, Năstase și Maia Sandu. 
Deciziile alianței PSRM-ACUM de a politiza CEC-ul și Banca Națională, sunt criticate de experți, republica moldova, dodon maia sandu, 
loading...

Comments are closed.