Politic

Vicepremierul rus Dmitri Kozak revine la Chișinău! Anunțul a fost făcut de Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepremierul rus, considerat drept „nașul” alianței ACUMPSRM, Dmitri Kozak, va efectua o nouă vizită în Republica Moldova la sfârșitul lunii septembrie. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, scrie Deschide.

„Avem pe data de 19-20 septembrie comisia mixtă interguvernamentală moldo-rusă la Chișinău. În premieră, după trei ani de pauză. Avem pe data de 20-21 septembrie Forumul economic moldo-rus, unde se așteaptă participarea și domnului Kozak, Dmitri Nicolaevici”, a anunțat astăzi șeful statului.
 
Totodată, Igor Dodon a anunțat că la sfârșitul săptămânii curente va pleca la Moscova unde va avea o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Potrivit lui, în cadrul întrevederii va fi pus în discuție subiectul cu privire la livrarea gazelor naturale în Republica Moldova.
 
De precizat că aceasta va fi a treia vizită a lui Dmitri Kozak în Republica Moldova de la începutul lunii iunie. Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a declarat anterior pentru presa separatistă din Donbas că alianța ACUM-PSRM a fost meritul lui Kozak: „Rolul lui Kozak a fost enorm. Cei de dreapta (blocul ACUM) au fost fascinați”.
loading...

Comments are closed.