Politic

Vicepreședintele Platformei DA despre un eventual bloc electoral cu partidul Maiei Sandu: Nu vom repeta greșeala de la prezidențiale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă în public și la televizor, Andrei Năstase spune că pasul făcut în alegerile prezidențiale, de a se retrage în favoarea Maiei Sandu, a fost unul bun și se mândrește cu asta, realitatea pare a fi un pic alta. Se pare că atât Năstase cât și alți lideri ai Platformei DA, regretă defapt acel pas, care l-a adus pe Năstase la 1% din încrederea cetățenilor, iar Platforma DA sub pragul electoral, după cum arată sondajele de opinie.

În cadrul emisiunii „Important”, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța, vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari a fost întrebat dacă Platforma DA va merge sau nu într-un bloc electoral comun cu PAS-ul condus de Maia Sandu. La care dânsul a răspuns că discuții se poartă, dar greșeala din alegerile prezidențiale, Platforma DA nu o va repeta.

” Am vorbit cu cei de la PAS, le-am zis să facem o alianță pentru următorii 4 ani, nu o alianță de două zile. Trebuie de lăsat ambițiile personale la o parte. Noi le-am înaintat oferta în luna august, acum e octombrie. Mai așteptăm, dar Platforma DA nu va repeta greșeala din alegerile prezidențiale.”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

Amintim că în ajunul alegerilor prezidențiale, Andrei Năstase a fost practic silit de Maia Sandu să se retragă în favoarea acesteia, ea devenind astfel candidatul unic al forțelor de opoziție. Atunci, echipa PAS a recurs la sondajele de opinie, ca să-i demonstreze lui Năstase că este mai slab decât Maia Sandu. Acum PAS-ul pare că a recurs la aceleași metode de convingere, dat fiind faptul că în ultima perioadă ONG-urile care au susțint-o deschis pe Maia Sandu în alegeri, prezintă sondaje de opinie în care Andrei Năstase este cotat cu 1%, iar Platforma DA este sub limita pragului electoral de 6%.

loading...

Write A Comment