Viceprim-ministrul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova Zdeněk Krejcí, fiind discutate aspecte ale cooperării bilaterale și prioritățile Chișinăului în domeniul politicilor de reintegrare a țării.     

Olga Cebotari a mulțumit Guvernului Republicii Cehe pentru susținerea oferită pe plan internațional și prin intermediul proiectelor de asistență implementate în Republica Moldova.

Viceprim-ministrul a informat despre ultimele evoluții marcate în soluționarea unor probleme actuale ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și în realizarea angajamentelor asumate prin ,,pachetul Berlin+”.

S-a menţionat că Guvernul Republicii Moldova continuă să promoveze o politică orientată spre construirea încrederii și spre apropierea ambelor maluri, promovând dialogul cu Tiraspolul în cadrul tuturor platformelor existente și creând condiţii optime pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor de pe malul stâng, asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiune și rezolvarea problemelor de interes major pentru populație.

Viceprim-ministrul a evidențiat că problema drepturilor omului, asigurarea liberei circulații și cea a gestionării eficiente și prin eforturi comune a situației pandemice pe ambele maluri ale Nistrului reprezintă subiecte prioritare pe agenda dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

Oficialii au exprimat deschidere pentru continuarea cooperării bilaterale pe aspecte de interes reciproc.

Citește și: Igor Dodon l-a felicitat pe președintele Republicii Kazahstan cu ocazia Zilei Independenței

Total
0
Shares
Total
0
Share