Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în dialog cu Falk Lange, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Falk Lange, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Oficialii au discutat despre evoluțiile de pe agenda de integrare europeană, cât și despre pașii ce urmează a fi întreprinși în următoarele luni pentru consolidarea Biroului pentru Integrare Europeană. Un alt subiect abordat a vizat prioritățile Guvernului și cum acestea se pot regăsi în viitorul Plan de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru perioada 2025-2028.

Gherasimov și-a exprimat recunoștința pentru proiectele pe care Consiliului Europei le implementează în țara noastră și care urmăresc consolidarea sistemului judiciar, îmbunătățirea legislației electorale, combaterea corupției și spălării banilor, combaterea discriminării și discursului de ură, promovarea drepturilor sociale și a egalității de gen, reforma sistemului penitenciar și a administrației publice locale, protejarea copiilor și sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share