Actualitate

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher, fiind puse în discuție prioritățile Chișinăului în domeniul reglementării transnistrene și promovării politicilor de reintegrare a țării.

Olga Cebotari a reiterat interesul Chișinăului în reglementarea pașnică și durabilă a dosarului transnistrean și necesitatea menținerii unui dialog permanent și constructiv în toate formatele de negocieri agreate, în vederea găsirii unor soluții viabile la problemele curente, în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

Viceprim-ministrul a subliniat importanța sprijinului oferit de Marea Britanie atât la nivel politic, cât și în procesele de dezvoltare.

Viceprim-ministrul a mulțumit în special pentru asistența acordată în domeniul umanitar și în sfera respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană, precum și pentru sprijinirea abordării privind obținerea unei reglementări atotcuprinzătoare, ce respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

De asemenea, s-a relevat ca fiind prioritară dimensiunea de consolidare a capacităților instituționale pe filiera comunicării strategice, fiind evidențiată disponibilitatea unor programe de asistență în acest sens din partea autorităților britanice.

Părțile au exprimat deplina deschidere pentru continuarea cooperării și extinderea acesteia în domenii noi.

Citește și: O nouă reuniune a țărilor Parteneriatului Estic pe subiectul protecției mediului

loading...

Comments are closed.