Politic

Viceprimarul capitalei despre subteranele, ce vor fi reparate: Sunt agenți economici care sunt gata să investească sub formă de donații

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Subînchirierea spațiului din subteranele capitalei este ilegală, pentru că pentru aceasta era nevoie de o decizie a Consiliului Municipal Chișinău, însă nicio decizie în acest sens.”, afirmă viceprimarul capitalei Ilie Ceban. 

Ilie Ceban a declarat că Primăria Chișinău are de încasat milioane de lei. „În primul rând au contracte pe termen nedeterminat, unii din ei pentru zece ani. Plățile sunt de 200, 500 1000 de lei lunar. Contractele se încheiau cu agenți economici, care închiriau 500-800 de metri pătrați, iar ulterior le dădeau în sublocațiune. Pentru a transmite în sublocațiune este nevoie de decizia CMC. Astfel de decizii nu au fost. […] Sunt agenți economici care înregistrează datorii de 13 milioane de lei. În continuare aceștia activează. Dosarul în judecată a fost 13 ani pe rol și nimeni nu a întreprins nicio acțiune. Noi vorbim despre o reparație generală”, a declarat Ilie Ceban.

„În ziua în care domnul primar a fost în inspecție în subterana respectivă, costurile ar putea fi 1 mln. de euro, chiar și 1,5 mln. de euro, pentru că instalarea unui lift ar costa 100 mii euro. 4 ascensoare 400 mii euro.

Dacă încasa acele sume, pe care agenții economici le plătesc celor care dau în sublocațiune, noi dispuneam și de mai mulți bani. Noi suntem în pierderi totale.

Mai mult ca atât, nici reparații nu s-a făcut și s-a dus la distrugere toate subteranele.

Sunt agenți economici care sunt gata să investească sub formă de donații. Noi o să lansăm un parteneriat public privat și cine o să vrea o să plătească”, a conchis viceprimarul Ceban.

Amintim că săptămâna trecută, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a făcut o vizită la subterana de la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare. Ceban a declarat că starea acesteia este deplorabilă și a dispus ca în timpul apropiat subterana să fie reparată complet. În capitală sunt 22 de subterane care necesită reparații.

Citește și: FOTO // Cele mai haioase meme-uri despre lansarea Olesei Stamate în campania de la Hâncești

loading...

Comments are closed.