VICOS: Sistemul de control video a fost testat cu succes la frontiera moldo-ucraineană

 

Conducerea Serviciului Vamal, împreună cu reprezentanți ai Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova și ai Misiunii EUBAM, au desfășurat două vizite de monitorizare a testării sistemului de control video VICOS (VIdeoCOntrolSystem) în posturile vamale de la frontiera moldo-ucraineană: Criva-Mămăliga și Otaci-Moghileov Podolsk, scrie Moldpres.md

Beneficiarii sistemului VICOS sunt autoritățile vamale ale Republicii Moldova și Ucrainei. Acesta este implementat în cadrul Proiectului „UE pentru Securitatea Frontierelor”.

În cadrul vizitei, echipa de implementare a proiectului din partea Serviciului Vamal a prezentat mecanismul de funcționare a sistemului și modul în care este aplicat de către funcționarii vamali în activitatea de serviciu. Astfel, participanții au constatat că testarea sistemului VICOS în posturile vamale Criva-Mămăliga și Otaci-Moghileov Podolsk decurge fără impedimente și conform obiectivelor stabilite.

Sistemul VICOS este format din camere de supraveghere video și software-ul aferent care înregistrează numerele de înmatriculare ale maşinilor și, în baza filtrelor prestabilite, generează informațiile pentru autorizarea trecerii, fără implicarea directă a funcționarilor vamali.

În primă etapă, testarea sistemului VICOS a fost realizată la postul vamal de frontieră Palanca-Maiaki-Udobnoe, în care este efectuat controlul comun cu autoritățile din Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share