Politică

Victor Chironda: anunț public intenția de a candida la funcția de Primar al Municipiului Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activistul civic Victor Cirtonda a anunțat public astăzi că intențează să candidize la funcția de Primar al Municipiului Chișinău.

„Chișinăul arată oribil. E anul 2019, dar orășenii sunt impuși să locuiască într-o junglă de beton și corupție. Doar în ultima lună am răsuflat împreună aer poluat, ne-am îmbulzit în ambuteiaje, am văzut cum sistemele esențiale ale orașului eșuează. Fiecare se descurcă cum poate.

În viziunea mea acesta este rezultatul a 30 de ani de politizare a administrării orașului. Chișinăul a fost mereu condus de politicieni care aruncă cu declarații în ambuteiaje. Politicieni, care au despre poluarea rîului Bîc doar opinii. Care ne mint cu conflicte inventate ca să ne distragă atenția de la corupția din care se hrănesc. Oameni care folosesc primăria și consiliul municipal pentru a-și promova interesele personale și de partid. Chișinăul este victimă a răfuielilor dintre politicieni.
Ei promit să rezolve toate problemele, dar au generat doar haos și mizerie.

Credeam că în aceste alegeri totul va fi altfel. Însă, la moment, nu văd decât aceeași abordare – declarații goale, inițiative populiste și jocuri politice. Politicienii văd în primăria Chișinău și consiliul municipal o trambulină și o platformă politică pentru alegerile parlamentare. Noi însă aici trăim.

De aceea, anunț public intenția de a candida la funcția de Primar al Municipiului Chișinău”, a scris Victor Chironda. pe facebook.

Image may contain: 1 person, standing, suit and outdoor

Potrivit lui, mulți oameni l-au îndemnat și l-au încurajat să candideze, iar utima lună a fost una de analize și evaluări importante pentru el. „La moment sunt expert în Green City Lab – o organizație care aduce în oraș idei și investiții. Îmi este plăcut și comod să lucrez într-o echipă de profesioniști pentru binele orașului. Știu că implicarea mea în alegeri va atrage multe acuzații stupide.

Dar, cred că valoarea pe care o poate aduce orașului un primar technocrat, apolitic, progresist e mai importantă decît deranjul personal al contactului cu politicienii de pe Bîc.
Experiența activității civice, studiile în Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid și realizările mele în domeniul urbanismului și politicilor publice îmi permit să cred că voi reuși să încep transformarea Chișinăului într-un oraș care oferă oamenilor oportunități, confort și siguranță.

Nu va fi ușor. Dar degradarea trebuie oprită! Chișinăul trebuie să înceapă să devină oraș modern în care oameni vor să trăiască”, a declarat Chironda.

Tânărul a făcut un apel la toți cei care i-au urmărit activitatea, la toți prietenii Scuarului Cehov și la orășenii care țin la Chișinău și îl doresc un oraș modern, european, atractiv pentru turism, economie și creșterea unei familii, prietenos cu toți și accesibil – „vă invit să creăm împreună o alternativă reală pentru oraș și municipi”, a spus el.

Cei care doresc să fie parte din echipa candidatului, îi pot scrie în privat pe acest profilul său de facebook, pe chironda.victor@gmail.com, sau pot completa acest formular: https://bit.ly/2k38Voq. Chironda a spus că în curând va anunța mai multe detalii privind programul, echipa, modul de participare și planurile pentru campania electorală.

loading...

Comments are closed.