Alte știri

Victoria lui Andrei Năstase, reflectată în presa românească: „Finul lui Victor Țopa, susținut de holdingul JurnalTV a devenit primar al Chișinăului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Victoria lui Andrei Năstase nu a rămas fără atenția presei române. Jurnaliștii români au amintit cititorilor despre faptul Năstase despre protestele comune cu fostul său contracandidat Ion Ceban și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai multe publicații din presa românească au evidențiat faptul că Andrei Năstase a fost susținut de majoritatea partidelor pro-europene inclusiv de Maia Sandu, PUN-ul lui Băsescu și PL-ul lui Ghimpu.

Conform site-ului de știri psnews.com, „Andrei Năstase, avocat de meserie, a reușit să obțină postul de edil cu 52,58% dintre buletinele de vot. Acesta a devenit în turul II reprezentatul aproape al tuturor partidelor proeuropene și a intrat în politică în 2015 când s-a făcut remarcat ca fiind unul dintre liderii protestelor stradale antiguvernamentale de la Chişinău. Năstase a fost acuzat de presa ce-i aparţine lui Vlad Plahotniuc că ar fi promotorul intereselor oamenilor de afaceri Victor şi Viorel Ţopa.”

Portalul de știri și noutăți g4media.ro, îl prezintă pe Andrei Năstase ca fiind unul din cei care a dezvăluit mecanismele financiare prin care grupări din Rusia au albit miliarde de dolari prin intermediul sistemului bancar din Republica Moldova. Sprijinit puternic de holdingul de presă Jurnal, deținut de omul de afaceri Victor Țopa, Andrei Năstase a inițiat în 2015 protestele masive din Chișinău, când zeci de mii de moldoveni au protestat zile la rând față de furtul din băncile locale a un miliard de dolari.

Andrei Năstase, Victor Țopa, PAS, Maia Sandu, Năstase sculă oligarhică, Vlad Filat, PAS gresit facut de Maia Sandu, oligarhie, regim oligarhic, AIR Moldova, VictoriaBank, atac raider, candidat la primarie, candidatul unic al PAS cu DA„Noul primar al Chișinăului a absolvit Facultatea de Istorie-Geografie a Universității din Suceava, apoi Facultatea de Drept a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A fost procuror timp de trei ani, apoi a fost director-adjunct pe probleme juridice la Air Moldova, transformată în întreprindere mixtă moldo-germană. Din această perioadă datează relația sa cu Victor Țopa, fost director Air Moldova și fost ministru al Transporturilor, care i-a devenit și naș de cununie. Rise Moldova a scris că în această perioadă Năstase a încasat sume substanțiale, ca avocat, reprezentându-i în instanță pe oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa – refugiați în Germania după ce au fost condamnați pentru șantaj, delapidare, spălare de bani și falsificare de documente de autoritățile din Republica Moldova. Cei doi oameni de afaceri au respins permanent condamnările ca fiind răzbunări politice.” scrie g4media cu referire la Andrei Năstase.

Un alt portal de știri care a evidențiat detalii picante din biografia lui Andrei Năstase este Antena.ro. Aceștia la fel au menționat despre faptul că Năstase a protestat cot la cot cu Igor Dodon dar mai târziu i-a întors pentru că ar fi concurenți pentru funcția de președinte al țării.

igor dodon, andrei nastase, renato usatii, proteste anti PDM, anti Plahotniuc, jos guvernarea, pman 2015Andrei Năstase a intrat în politică în 2015 când s-a făcut remarcat ca fiind unul dintre liderii protestelor stradale antiguvernamentale de la Chișinău, provocate de furtul unui miliard de euro din sistemul bancar. Deși a protestat și alături de Igor Dodon în 2016, pe atunci președinte al socialiștilor, Andrei Nastase s-a detașat la scurt timp de acesta, mai ales odată cu începerea campaniei prezidențiale.„, notează publicația Antena.ro.

Andrei Năstase este noul primar al Chișinăului, ales de 52,57% dintre votanți, potrivit rezultatelor oficiale de duminică seara. Lider al Platformei Demnitate și Adevăr, aliat al Maiei Sandu, Andrei Năstase l-a învins la vot pe candidatul socialiștilor, Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.