Victoria Sanduța, judecător: Propaganda atinge cote alarmante în lumea liberă și pretins democratică

 

Propaganda atinge cote alarmante în lumea liberă și pretins democratică. Să fim conștienți și deștepți!

Propaganda este utilizarea intenționată, adică cu rea-credință, a informațiilor și a mesajelor publice pentru a influența și a manipula percepțiile, opiniile și comportamentele unei audiențe într-un anumit scop. Aceasta poate lua diverse forme și se poate manifesta în diferite medii, inclusiv în mass-media, în discursuri politice, în publicitate, în literatură și în artă.

Sunt forme comune de propagandă, care includ diseminarea de informații false sau distorsionate și sunt forme agresive de propagandă care includ manipularea emoțiilor, demonizarea adversarilor politici sau sociali și promovarea agresivă a unui anumit punct de vedere, a unei anumite agende politice, a unui anumit partid politic sau a unei anumite ideologii de stat.

Propaganda poate fi subtilă sau evidentă, dar scopul principal este întotdeauna acela de a influența și de a controla opinia publică în favoarea celor care o folosesc.

Propaganda agresivă în favoarea guvernării se referă la utilizarea intensivă și persistentă a mesajelor propagandistice pentru a promova și a susține politici, lideri sau acțiuni guvernamentale specifice. Acest tip de propagandă poate implica manipularea informațiilor pentru a prezenta guvernul sau liderii săi într-o lumină favorabilă, ignorând sau distorsionând criticile și problemele reale, precum și demonizarea opoziției sau a adversarilor politici.

Propaganda agresivă în favoarea guvernării poate fi folosită pentru a consolida puterea și controlul guvernului asupra populației, pentru a încuraja susținerea publică și pentru a descuraja critica sau opoziția.

Hitler și regimul nazist au folosit o combinație de propagandă agresivă, manipulare și suprimare a opoziției pentru a manipula și a convinge mulți germani că evreii erau responsabili pentru problemele sociale, economice și politice ale Germaniei în perioada interbelică. Propaganda împotriva evreilor a prezentat evreii ca fiind dușmanii naționali ai Germaniei și ca fiind responsabili pentru “decăderea” morală a societății. Prin urmare, o parte semnificativă a populației a fost influențată să susțină politicile și acțiunile antisemite ale regimului nazist, inclusiv Holocaustul.

Manipularea și controlul informațiilor au jucat un rol crucial în această manipulare, iar propagandistii au creat un climat de ură și teamă față de evrei pentru a legitima persecuția lor inumană.

Să învățăm lecțiile de istorie!

Victoria Sanduța, judecător

Total
0
Shares
Total
0
Share