VIDEO // 12 mii de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate în nordul țării

 

Ofițerii Direcției „Nord” a INI au deconspirat activitatea unui grup de persoane care, în raioanele de nord ale țării, ar fi pus în aplicare o schemă de procurare, depozitare și ulterioara transportare ilegală peste frontiera Republicii Moldova a produselor de tutungerie în cantități mari.

A fost stabilit faptul că un grup format din patru bărbați din raionul Fălești, cu vârstele cuprinse între 33 și 45 de ani, în bunurile mobile și imobile ce le aparțin cu dreptul de proprietate sau în arendă, depozitează produse de tutungerie fără acte de proveniență, cu ulterioara transportare ilegală peste frontiera Republicii Moldova.

Astfel, la 10 aprilie, ofițerii de investigație în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Fălești au descins cu percheziții la domiciliile și în mașinile acestora, unde au fost depistate și ridicate 12 mii de pachete de țigări fără acte de proveniență și o armă pneumatică deținută ilegal.

Valoarea pe piață neagră a țigărilor depistate și ridicate este estimată la aproximativ 750 000 de lei.

Acțiunile procesuale continuă, iar persoanele bănuite sunt cercetate în libertate, pentru stabilirea rolului fiecăreia, cu garantarea prezumției nevinovăției, potrivit legii.

Captura de țigări este indisponibilizată și constituie corp delict.

Total
0
Shares
Total
0
Share