VIDEO 18+ // Tik Toker-ul Dima White, reținut de oamenii legii. A filmat o minoră cu sânii goi și a publicat imaginile

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, anunță reținerea vlogger-ului și Tik-Toker-ului, Dima White care recent a bulversat societatea prin filmarea fetelor în Chișinău contra bani, în timp ce avea contact fizic cu acestea, prin atingerea zonelor sensibile de pe corp.

Ulterior, acesta publica astfel de scene cu caracter sexual pe platformele de internet pe care are audiențe semnificative – Tik-Tok, Telegram, Instagram – de peste jumătate de milion de abonați. Totuși, deseori victimele nu cunoșteau că bănuitul urma să publice scenele pe aceste platforme.

Dosarul investigat vizează cazul unei adolescente de 17 ani, din nordul republicii, a cărei mamă l-a denunțat, după ce i-a determinat fiica în schimbul sumei de 1 500 lei să-și arate sânii goi în fața camerei de luat vederi. Inițial, influencer-ul din Cahul, domiciliat în Chișinău, cu vârsta de 25 de ani, a publicat în primăvara acestui an un anunț pe contul său, în care invita fetele care aveau nevoie de un câștig să-l contacteze. Potrivit informațiilor preliminare, adolescenta a apreciat anunțul cu un „like” și l-a informat în comentariu că ar vrea să participe într-o filmare.

Atunci, bănuitul a contactat-o și au comunicat în acest sens 1-1,5 săptămâni, după care acesta a revenit la propunerea de înregistrare a video a unor scene cu ea.

Mai mult, acesta s-a oferit să-i achite călătoria până la Chișinău, precum și i-a oferit un chipiu, pe care i-a cerut să-l poarte în timpul scenei. Prin urmare, așa cum situația financiară a familiei era dificilă, aceasta a acceptat, iar pe mamă a informat-o că pleacă la Chișinău ca să participe la o manifestație.

Filmarea a avut loc într-o pădure din Chișinău, fără ca bănuitul să-i comunice de la bun început că urma să-și ridice maioul, ca să-și arate sânii în fața camerei de luat vederi. Iar atunci când bănuitul i-a dat amănuntele, inițial aceasta a refuzat, dar tânărul a convins-o când i-a reamintit despre faptul că-i va da bani și că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane. În realitate, acesta l-a publicat pe un grup cu peste 16 000 abonați pe aplicația Telegram.

Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters. Înregistrarea video, însă, a fost observată de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități.

În context, adolescenta l-a contactat pe bănuit și i-a cerut socoteală, iar acesta i-a promis că o va recompensa cu o anumită sumă, așa cum doar câteva persoane ar fi văzut înregistrarea. Atunci când a fost audiată de către oamenii legii, în condiții speciale dedicate minorilor, adolescenta a declarat că situația familială este complicată – mai mulți copii în familie, dintre care ea este cea mai mare, mama este casnică, iar tatăl vitreg era bolnav – și avea nevoie de bani atât pentru alimentație, cât și pentru necesități personale.

De asemenea, procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-a audiat și pe cameraman, în calitate de complice la determinarea minorilor să comită fapte imorale, urmată de răspândirea unor astfel de informații cu caracter sexual. În ceea ce-l privește pe învinuit, la solicitarea procurorului PCCOCS, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru 20 de zile, în vederea desfășurării obiective a investigațiilor.

Pe parcursul urmăririi penale, ambii beneficiază de prezumția nevinovăției și alte drepturi procedurale prevăzute de lege. Acum, urmează să fie supuse expertizărilor dispozitivele de comunicare ale acestora și de stocare și publicare a informației cu caracter sexual.

În continuare, autoritățile urmează să investigheze și eventualitatea implicării acestuia în alte episoade infracționale. În context, oamenii legii invită și alte fete ale căror onoare le-ar fi fost înjosită prin faptele celor doi să depună denunțuri la cel mai apropiat sector de Poliție, astfel încât acțiunile acestora să fie cercetate și mai amplu, în vederea tragerii lor la răspundere și prevenirii unor noi episoade infracționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share