Externe

(Video 18+) Un deținut a fost torturat până la moarte într-o închisoare din Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un deţinut a murit din cauza torturii în penitenciarul nr. 6 din regiunea Breansk, Federaţia Rusă. Acum câteva zile, presa a difuzat ştirea că 17 gardieni l-au torturat pe deţinut în penitenciar. În legătură cu acest incident a fost reținut unul dintre gardienii închisorii, transmite Deschide.md cu referire la presa rusă.

Deținutul a murit la 22 iulie din cauza tratamentului inuman care i-a fost aplicat. Gardienii i-au legat mânile, i-au legat gura cu o cârpă, apii l-au lovit cu sălbăticie. Într-un final cauza a morții a fost stabilită asfixia.

Serviciul de presă al Instituțiilor Penitenciare din regiunea Breansk a recunoscut moartea deținutului. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, iar gardianul riscă până la 10 ani de închisoare.

Vinerea trecută, NOVAIA GAZETA a publicat câteva secvenţe video, în care mai mulți gardieni torturează un deținut în incinta Penitenciarul nr. 1 din Iaroslavl. Avocatul care a pus la dispoziția jurnaliștilor această înregistrare a plecat din țară din cauza amenințărilor la adresa sa. În acest caz au fost arestate șase persoane.

loading...

Comments are closed.