Externe

(video +18) Un jurnalist georgian l-a înjurat pe Vladimir Putin în emisie directă. Care e reacția autorităților de la Tbilisi?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gheorghii Gabunia, prezentator la postul de televiziune georgian, „Rustavi2”, în cadrul ediției emisiunii sale din data de 7 iulie, a venit cu o adresare către Vladimir Putin. Gabunia l-a înjurat în toate modurile pe președintele rus, iar fragmentul a devenit popular pe Youtube.

Timp de aproape un minut, jurnalistul georgian l-a înjurat pe Putin, dar și părinții acestuia care au murit demult. „Vreau să transmit salutări, prietenului nostru, Vladimir Putin.”, cu aceste cuvinte și-a început discursul Gheorghii Gabunia. A urmat însă un minut de înjurături la adresa liderului de la Kremlin, care s-a arătat deranjat la culmi de aspirațiile și activitățile expansioniste a lui Vladimir Putin.

După aceste declarații, postul de televiziune Rustavi2, și-a întrerupt activitatea. Motiv au servit protestele declanșate spontan în seara sediului acestia. Sute de persoane au denunţat în stradă acest limbaj şi au scandat „Fără Rustavi 2 în Georgia“. Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a denunţat limbajul lui Gabunia, calificându-l „provocator“. Ea a denunţat totodată o „incitarea la ură şi agresiune“.

Rustavi 2 îşi va relua emisia odată cu dispariţia acestor ameninţări, precizează postul, care prezintă totodată scuze pentru emisiunea care a declanşat nemulţumirea unor cetăţeni georgieni.

Comments are closed.