(video) 24 de autospeciale noi de intervenție pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

pompierii si salvatorii, masini noi pentru salvatorii din moldova, autospeciale noi pentru salvatori, Guvernul Filip, PDM, Partidul Democrat din Moldova, Plahotniuc, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, pompieri moldova, salvatori molodva, smurd moldova, Alexandru Jizdan

Inspectoratul General pentru  Situații de Urgență al MAI a beneficiat de 24 unități de tehnică universale pentru intervenții în situații excepționale. Autoturismele au fost achiziționate din bugetul de stat și urmează să ajungă în subdiviziunile IGSU din țară.

La evenimentul de acordare a tehnicii de intervenție a participat ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan, șeful IGSU general –maior Mihail Harabagiu, dar și reprezentanții administrației publice din raioanele Republicii Moldova. Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a menționat că Republica Moldova are capacitatea umană necesară pentru intervenții, are eroi, iar dotarea tehnicii este una imperativă pentru misiunile de succes.

Mai mult, oficialul a subliniat că prin dotarea IGSU, guvernul ajută fiecare om din țara noastră care se afla în impas. Șeful IGSU, general – maior Mihail Harabagiu a vorbit despre importanța proiectului care vine din bani publici și a menționat că dotarea subdiviziunilor cu tehnică performantă va spori timpul de răspuns a salvatorilor în situații de risc. Potrivit IGSU, tehnică nouă achiziționată va suplini baza tehnico  – materială a IGSU și va fi utilizată în caz de trasee și drumuri înzăpezite, locuri greu accesibile, în caz de inundații și pentru transportarea sinistraților.

Pe lîngă autoturismele universale șenilate, salvatorii au primit și autocamionete. Tehnica a fost repartizată în subdiviziunile din raioanele Edineț, Soroca, Orhei, Bălți, Cimișlia, Cahul, Căușeni, Ungheni, Chișinău și UTA Găgăuzia. Valoarea totală a proiectului, finanțat din banii bugetului de stat este estimată la peste 17 milioane lei.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share