VIDEO // A fost convocată Comisia pentru situații excepționale privind situația epidemiologică cu infecția Coronavirus

Ion Chicu, prim-Ministrul

Comisia pentru situații excepționale s-a întrunit într-o şedinţă, prezidată de premierul Ion Chicu, unde au fost prezentate informaţii privind coronavirusul.

“Obiectivul principal al discuţiei este evaluarea stării de pregătire a ţării pentru noua provocare pe plan internaţional privind răspândirea coronavirusului şi în legătură cu anunţarea de către OMS a urgenţei publice internaţionale. Toate guvernele lumii întreprind acţiuni complexe pentru a asigura nivelul de securitate şi sănătate a cetăţenilor. Nu trebuie de admis panici şi speculaţii la acest capitol”, a declarat premierul.

De asemenea, şeful Cabinetului de miniştri a propus sporirea imunității elevilor din ţară: Am avut o discuție cu președintele și ne-a sugerat să facem o evaluare a costului alimentării copiilor, suplimentar, cu fructe. Împreună cu Ministerul Finanțelor, faceți calculele respective, ca în ciclul primar și gimnazial să fie asigurată alimentarea. Asta ar fi o bună metodă de a spori imunitatea copiilor.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că în Republica Moldova nu este înregistrat niciun caz de infecție cu Coronavirus, iar situația epidemiologică în țară este monitorizată în permanență, prin intermediul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, instituțiilor medico-sanitare și în punctele de santinelă.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a menţionat că în Moldova, probabilitatea infectării cuvirusul coronavirus este joasă, iar consecințele sunt minore, datorită lipsei cazurilor suspecte sau confirmate: “Personalul medical din țară a fost instruit și că toate spitalele au medicamente suficiente pentru a face față unei eventuale epidemii”.

Potrivit reprezentanţilor Comisiei pentru situații excepționale, OMS nu indică restricţii privind transmiterea coletelor din China, nu există risc pentru transmiterea infecţiilor pe această cale.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat că personalul din cadrul INP şi Poliției de Frontieră a fost instruit asupra metodelor de depistare a virusului, fiind dotat cu echipamente de protecție.

Sursa: publika.md

Total
0
Shares
Total
0
Share