Social

(video) A intrat în vigoare decizia Curții Constituționale privind achitarea în 72 de ore a amenzilor primite prin poștă

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi intră în vigoare. Având în vedere sesizarea depusă la 16 ianuarie 2018, Curtea  Constituțională a decis că până la modificarea legii de către Parlament, termenul de 72 de ore de achitarea amenzii în jumătate, va curge din momentul în care contravenientului i se aduce la cunoștință actul cu privire la stabilirea amenzii.

Contestarea acestei prevederi din Codul contravențional are la bază un caz de pe rolul Judecătoriei Bălți, în privința unei femei ce vindea produse alimentare la intrarea într-o piață din Bălți, fără să aibă vreun permis în acest sens. După ce a primit scrisoarea prin care a fost anunțată că trebuie să plătească o amendă, reclamanta nu a avut timp să o plătească în jumătate, deoarece au trecut cele 72 de ore de la constatarea încălcării.

Femeia a contestat procesul-verbal ca fiind întocmit ilegal. Ea a solicitat anularea acestuia, pentru că ar fi fost întocmit în limba română, în lipsa unui traducător. Aceasta mai invoca faptul că atunci când a vrut să achite amenda în jumătate, chiar dacă nu trecuseră 72 de ore din momentul în care i-a fost adusă la cunoștință, i s-a spus că nu poate, deoacere au trecut mai mult de 72 de ore din momentul stabilirii.

loading...

Comments are closed.