Politic

(video) A vrut ca Nostradamus, dar a ieșit precum „oracolul” Sturza. Andrei Popov a dat-o în bară cu prezicerile politice!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analistul politic de la postul de televiziune TV8 și totodată fostul ambasador al Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, a dorit să o facă pe Nostradamus, spunând că PSRM și PDM vor alege un președinte al Parlamentului înainte de Paști, dar a dat-o în bară, pierzând astfel pariul cu Natalia Morari.

În cadrul unei emisiuni, în data de 3 aprilie 2019, asistentul Nataliei Morari, Andrei Popov a declarat că este gata să parieze pe faptul că până la sărbătorile de Paști, accentuând faptul că nu e vorba despre Paștele Blajinilor, va fi creată o alianță, în urma căreia se va alege un președinte de Parlament. Paștele ortodox a avut loc la data de 28 aprilie, iar Republica Moldova continuă să se afle într-un impas politic, fără o majoritate parlamentară.

Faptul că Popov tinde să facă previziuni politice care așa și nu se adeveresc amintesc de un alt fost politician, Ion Sturza. Fostul Prim-ministru s-a făcut de rușine cu mai multe așa-zise previziuni politice, dar cea mai memorabilă a fost făcută în 2015. Atunci, Sturza declara public că fostul Președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, îl va nominaliza pentru funcția de Prim-ministru pe Iurie Leancă. Adevărul fiind că Timofti l-a nominalizat pentru această funcție până la urmă pe Pavel Filip.

”Dl Sturza caută disperat metode care ar mai atrage atenția la domnia sa. Cred că s-a săturat să stea la mare tolănit și să scrie pe Facebook”, a comentat atunci Marian Lupu.

Amintim că după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Republica Moldova s-a pomenit într-un blocaj politic, și asta după ce blocul ACUM a refuzat propunerea PDM de a-și asuma funcția de Prim-ministru și astfel de a forma împreună o coaliție de guvernare pro-europeană. Ulterior, fracțiunile PAS și Platforma DA au început negocieri cu PSRM, înaintând socialiștilor mai multe condiții, printre care aceștia să o voteze pe Maia Sandu Prim-ministru al unui guvern minoritar, iar pe Năstase speaker. Socialiștii au respins această idee spunând că acceptă doar un guvern funcțional, fie și în frunte cu Maia Sandu, dar Zinaida Greceanîi să fie votată în calitate de Președinte al Parlamentului de către PAS cu DA. La fel, PSRM a solicitat și conducerea mai multor ministere. Până acum au existat mai multe discuții între reprezentanții PSRM și cei ai fracțiunilor PAS și Platforma DA, dar fără succes.

loading...

Comments are closed.