(video) Achitarea călătoriilor Maiei Sandu de către fundațiile străine – o încălcare gravă a legii

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,

Un nou videoblog a apărut astăzi pe Facebook-ul moldovenesc. Noul proiect se numește “Într-un pas cu legea”, iar autorul acesteia își propune să filtreze prin intermediul legii acțiunile politicienilor din Republica Moldova. Primul episod a fost dedicat președintei PAS, Maia Sandu, mai concret, declarațiilor acesteia din cadrul emisiunii “Puterea a patra”, moderată de Gheorghe Gonța de la postul de televiziune N4.

În cadrul talk-show-ului moderat de Gheorghe Gonța, Maia Sandu a declarat că va merge la o conferință în orașul Praga. Aceasta a ținut să menționeze că toate cheltuielile, inclusiv drumul și cazarea le suportă organizatorii conferinței. În opinia autorului emisiunii on-line, această călătorie a Maiei Sandu, sau mai bine spus achitarea costului de către o parte terță, contravine Legii privind partidelele politice, deci este pasibil sancționării.

Articolul 26 al aceste norme spune că se interzice finanțarea, prestarea unor servicii cu titlu gratuit ori susținerea materială sub orice formă, directă sau indirectă a partidelor politice de către alte state și organizații internaționale, inclusiv organizațiile politice internaționale”, susine vloggerul citat.

Astfel, dacă raportăm spusele Maiei Sandu la prevederile legale, putem spune că achitarea biletelor de avion reprezintă susținere materială. Iar conform articolului 25 alin. (6), lit. g), h) dispune că susținerea materială din partea organizatorilor este strict interzisă. Deci, călătoria aceasta a Maiei Sandu la Praga pe banii organizatorilor este o încălcare a legii.

Deschizând o lege și citind un articol, am înțeles că Dna Sandu încalcă prevederile legale atunci când zboară în alte țări pe banii „organizatorilor”. Culmea este că PAS, care este reprezentat de Dna Sandu are și un jurist, dnul Sergiu Litvinenco, care primește bani pentru ca PAS și dna Sandu să respecte legea. Să presupunem că atât dna Sandu, cât și dnul Litvinenco, juristul ei, nu au știut despre art. 26, alin. (6), lit. g), h) și, vizionând acest video, au înțeles că au greșit. Să știți că ei încă au posibilitate să-și repare încălcarea.” spune Igor Gîrlea.

Conform prevederilor legale, încălcarea acestei legi înseamnă pentru Maia Sandu o amendă în valoare de 9.000 până șa 15.000 de lei. În același timp, aceasta va fi privată de dreptul de a deține funcția de președinte al partidului.

Autorul videoblogului spune că este imposibil ca Maia Sandu, sau unul din juriștii acesteia nu ar cunoaște aceste prevederi ale legii. În opinia acestuia, Maia Sandu a mers la acest pas intenționat pentru a se victimiza ulterior.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share