Alte știri

VIDEO // Acțiune de protest în fața Parlamentului. Protestatarii solicită ca soarta Stadionului Republican să fie decisă de către cetățeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În aceste momente în fața Parlamentului Republicii Moldova are loc un protest pașnic pe subiectul ”Stadionului Republican”, transmite Telegraph.md

Mai mulți protestatari, înarmați cu diferite pancarte militează pentru faptul ca soarta Stadionului Republican să fie decisă de către cetățeni.

Astfel solicitările sunt următoarele:

1) Publicarea tuturor documentelor și a corespondenței oficiale referitoare la Stadion, atât cu ambasada SUA cât și cu alte părți (oameni de afaceri, investitori străini) pentru perioada 2005-2019, imediat cum acestea sunt disponibile.

2) Organizarea unui amplu proces de consultare publică a locuitorilor municipiului Chișinău, în parteneriat cu societatea civilă.

3) În funcție de decizia oamenilor, organizarea unui concurs transparent de soluții pentru amenajarea spațiului.

„Am fi vrut să jucăm în fața Stadionului Republican, dar deja unde este. Poate când o să fie public, pentru cetățenii și locuitorii Chișinăului, nu vom fi nevoiți să jucăm aici, în soare, dar o să putem juca”, a delcarat o participantă, pentru Unimedia.info

„Solicităm deputaților câteva lucruri ce țin de Stadionul și soarta Stadionului Republican. Astăzi este Ziua Constituției și credem că aceste două evenimente împreună nu pot fi ratate, pentru că și Constituția garantează dreptul cetățenilor de a se implica în administrarea treburilor publice și credem că stadionul Republican ține de administrarea treburilor și bunurilor publice ori modul în care au fost luate până acum deciziile legate de soarta stadionului nu au implicat părerea cetățenilor”, a spus o altă tânără, care participă la protest.

Amintim că, tot azi, Curtea Constituționează examinează sesizările referitoare la abrogarea Legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA.

Citește și: FOTO // Protest în fața Parlamentului Republicii Moldova cu subiectul „Stadionul rămâne Republican”

loading...

Comments are closed.