Social

(VIDEO) Activistul Ghenadie Brega îl lovește pe vice-pretorul Vasile Urâtu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scandal la Pretura sectorului Centru din capitală! Activistul civic Ghenadie Brega și vicepretorul Vasile Urîtu s-au luat la harță, iar incidentul a fost filmat.

În imaginile video funcționarul susține că activistul ar fi în stare de ebrietate, Ghenadie Brega, la rândul său, se revoltă că pretorul nu e la locul de muncă.

Potrivit reprezentanților Primăriei capitalei, în urma incidentului, vicepretorul s-a ales cu un deget rupt.

„Am venit la Pretură să iau o opinie vizavi de faptul că un angajat al instituției ar fi amenințat pe cineva cu moartea. Funcționarul mi-a zis că noi nu facem nimic, știm doar să fluierăm și m-a agresat”, a spus Ghenadie Brega, contactat de Realitatea.md. Activistul spune că și el a fost traumat la coloana vertebrală și că a scris o plângere la Poliție.

La rândul său, vicepretorul Vasile Urîtu susține că activistul a venit la Pretură cu intenția de filma un funcționar care, în opinia lui, era beat. Urîtu spune că l-a invitat în cabinet și l-a rugat să aștepte până cheamă angajatul și verifică dacă într-adevăr e în stare de ebrietate, dar i-a propus să cheme Poliția și să treacă ambii testul la alcool, or, în opinia vicepretorului, de la activist, de asemenea, mirosea a alcool.

Camerele de luat vederi atât a unui jurnalist prezent la fața locului cât și a camerele din coridor au surprins cum activistul Ghenadie Brega, îl lovește pe Urâtu cu piciorul.

Pe marginea acestu caz a fost sesizată Poliția.

Reamintim că astăzi activistul bătăuș a anunțat că cere azil politic în Islanda. Invocând drept motiv faptul că în Moldova viața sa este în pericol.

 

loading...

Write A Comment