Alte știri

/VIDEO/ Afacere cu droguri, la Ungheni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe persoane cultivau, preparau și vindeau marijuana consumatorilor de narcotice

Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații,  Direcției Generale Urmărire Penală și procurorii  Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au efectuat ieri,  8 octombrie,  percheziții la domiciliile unor locuitori ai raionul  Ungheni, într-o cauză penală pornită pe faptul acțiunilor ilegale ale unui grup de persoane, specializat în semănat, cultivare, păstrare și punerea în circulaţie ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, în proporții deosebit de mari.

Acțiunile suspecților au fost documentate cu aplicarea măsurilor speciale de investigații, cât și a acțiunilor de urmărire penală.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, la domiciliul unuia dintre bănuiți au fost depistate și ridicate 280 plante de cânepă uscate și aproximativ 500 grame de marijuana mărunțită (formă uscată), pregătite special pentru înstrăinare.

Unul dintre suspecți a fost reținut pentru 72 de ore, iar ceilalți urmează să fie prezentați la organul de urmărire penală.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea și a altor persoane implicate în această schemă infracționala.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

loading...

Comments are closed.