VIDEO // Alexandr Stoianoglo, despre activitatea ex-Comisiei parlamentare ”Laundromat”: ”Nu înțeleg cu ce până acum s-a ocupat doamna Grigoriu”

Procurorul General susține că șefa comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul Laundromatului, Inga Grigoriu, ar fi condusă din spate de oameni ai căror încredere este dubitabilă. Respectiv, rapoartele emise de comisie ar fi intenționat fabricate, în așa fel încât imaginea lui Alexandru Stoianoglo să fie discreditată, informează Agora.md

Alexandru Stoianoglo sustine că in spatele comisiei parlamentare de ancheta, care si-a propus elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, ar sta ex-seful Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari si o fostă angajata, care a fost concediata de la Procuratura Generala, din cauza incalcarilor financiare comise.

„Nu înțeleg cu ce până acum s-a ocupat doamna Grigoriu. Cel puțin, să aducă niște sugestii noi. Eu sunt sigur că această comisie a fost creată și a activat, doar din cauza atragerea atenției de la investigarea dosarului furtului miliardului. Dacă noi intrăm în detalii, noi vom vedea că Comisia a fost creată la inițiativa deputaților din Partidul Șor și oameni din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Lucrul că doamna a fost numită acolo șefă și a fost folosită pentru discreditarea mea ca Procuror General. Mai mult, pot să vă spun că în raportul care s-a făcut, din patru file, mai mult de două au fost dedicate mie, deși eu nu am nicio legătură nici cu Laundromatul. Eu, în general, am auzit despre Laudromat atunci când am devenit Procuror General. Dar, pot să spun, că declarațiile astea nu au apărut întâmplător. În spatele doamnei stă domnul Morari, care consulta doamna pe diferite întrebări și el a făcut raportul respectiv. Mai mult ca atât, mai este o persoană interesantă, care am concediat-o un an în urmă, e vorba de doamna Oxana Țurcan, concediată pentru încălcările financiare, în perioada în care a activat în Procuratura Generală. Ea este consiliera ei. După plecare, ea a fost angajată la Parlament. Și a lucrat la această comisie. Și iată așa oameni fac percepția, fac imaginea Procuraturii Generale. Iată ce avem noi, noi avem în spate niște oameni care promovează interesele ale niștor forțe care au participat la fărădelegile din Republica Moldova, au persecutat oameni, au participat la furtului miliardulului, la concesionarea aeroportului și așa mai departe”, a declarat Procurorul General la emisiunea „Puterea a Patra”.

Citește și: Corneliu Furculiță: ”Sună comic. Mă îndoiesc că Putin intenționează să se întâlnească cu Sandu”

Total
0
Shares
Total
0
Share