Politică

VIDEO // Alexandru Jizdan: Cazul Ceaus ne arată cât de puternici suntem noi, în ghilimele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PD Alexandru Jizdan susține că cazul judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, care a fost răpit anterior de către trei bărbați din curtea unui bloc de locuit din Chișinău, demonstrează că R. Moldova este un stat slab, iar această răpire pune semne de întrebări privind securitatea națională, relatează Unimedia. Mai mult de atât fostul Ministru de Interne a declarat că „în Moldova poți să te duci când vrei și să-l sechestrezi pe cine vrei”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa liberă.

„Cazul Ceaus ne arată cât de puternici suntem noi, în ghilimele. Cazul Ceaus arată care este starea lucrurilor în Republica Moldova. Și vă spuneam ar îndrăzni R. Moldova să meargă să-și aducă un infractor dat în căutare din alt stat. Nu știu dacă noi avem așa posibilități, dar faptul că a fost sfidată legea, fost sfidată toate instituțiile statului, acesta este un lucru care trebuie analizat la greu. Nu doar de servicii, dar și de cei care azi au cele mai înalte funcții, și mă refer la președintele țării, președintele parlamentului și ministrul interimar.

Este nevoie de convocat Consiliul Suprem de Securitate, este nevoie ca acest subiect să fie pe agenda parlamentului, pe agenda tuturor instituțiilor. O să-l trecem așa ușor cu vederea, mie mi se pare absolut iresponsabil. Un stat care are deja toate protocoalele stabilite eu cred că deja se venea cu niște concluzii, ce a făcut poliția de frontieră, ce au făcut oamenii responsabili de securitate și de ce a fost posibil ca o persoană, și nu vorbesc de statutul ei, să fie răpită în plină zi și de ce lumea a îndrăznit să facă acest lucru.

Concluziile trebuie să vină și cineva trebuie să răspundă pentru acest lucru, eu în calitate și de ex-ministru și de om care am activat toată viața în acest domeniu vă spun s-a produs un lucru foarte grav pentru noi și inclusiv ca imagine, concluziile pe care le fac ceialalți și nu le spun este că în Moldova poți să te duci când vrei și să-l sechestrezi pe cine vrei”, a declarat Alexandru Jizdan, fost Ministru de Interne.

loading...

Comments are closed.